Waarom een gebitsreiniging?
Veel mensen gaan ‘gewoon’ elk half jaar naar de tandarts. Zij of hij controleert je gebit op gaatjes en verwijderd dan eventueel wat tandsteen. Maar de echte specialist in het verwijderen en beoordelen van de conditie van je tandvlees is de mondhygienist. Daarbij ben je bij BRUSH! in goede handen. Bij ons wordt je niet behandeld als in een grote tandartspraktijk. Wij zijn namelijk wel persoonlijk en bij ons krijg je alle tijd en aandacht die je verdient!
Het hoofddoel bij het behandelen van iemand met een tandvleesontsteking is niet alleen het verwijderen van de directe ontsteking, maar ook te zoeken naar een manier om de infectie te stoppen en te beheersen voordat het erger wordt.
Wij zullen je vragen om je symptomen te specificeren en de gezondheidsvragenlijst met je doornemen. Dit zal bijdragen tot een beter begrip van het probleem en de omvang daarvan. Een gebitsreiniging passen wij bij je toe als je GINGIVITIS hebt. Dit is een eerste fase van tandvleesontsteking.
Hoe wordt gingivitis behandeld?
Is de ontsteking in een begin stadium, dan kan deze meestal eenvoudig omgekeerd worden door de plak en tandsteen te verwijderen en een goede mondgezondheid te behouden. Hiervoor ontvang je tips en adviezen van ons. Deze eerste behandeling kan essentieel zijn om ervoor te zorgen dat de bacteriële infectie niet ontwikkelt tot parodontitis.
Symptomen van tandvleesontsteking
Er zijn verschillende symptomen van tandvleesontsteking, je kunt last hebben van:
- Rood en gezwollen tandvlees.
- Slap tandvlees.
- Gevoelig tandvlees bij aanrakingen.
- Bloedend tandvlees bij het poetsen of eten.
- Een slechte adem.
- Ontstoken tandvlees is meestal niet pijnlijk. Meestal richt het geen schade aan je tandvlees of het kaakbot aan.
- Een tandvleesontsteking of gingivitis kan overgaan in parodontitis. Hierbij laat het tandvlees los. De ruimte tussen het tandvlees en de tanden (de pocket) wordt dieper en de ontsteking kan het kaakbot aantasten. Hierdoor kunnen je tanden uiteindelijk los gaan staan en op den duur uitvallen.
Behandeling
Veel tandheelkundige problemen kunnen worden vermeden door een goede mondhygiëne te handhaven. Er wordt geschat dat slechts 1 mm tandplak meer dan 200 miljoen bacteriën bevatten, die gemakkelijk biofilm kan ontwikkelen, een broedplaats die bijna immuun is tegen alleen medicamenten en het verdedigingssysteem van het lichaam.
Als je (teveel) plak laat zitten, kan dit leiden tot talrijke complicaties waaronder ontstekingen en uiteindelijk verlies van tanden en kiezen. Ons eerste doel is daarom om je tips te geven hoe je een goede mondhygiëne kan uitvoeren.
Onze mondhygienisten zullen deze behandeling voltooien met behulp van een specifiek aangepaste en minimaal invasieve aanpak waaronder het gebruik van de EMS air flow profylaxis master , dit apparaat is de nieuwste ontwikkeling op de tandheelkundige markt en heeft een ‘No Pain’ technologie, wat het volgende inhoud:
- Intelligente feedback controle, als er geen tandsteen aanwezig is geeft het apparaat ook geen impuls.
- Precieze behandelingsresultaten; het oppervlak wordt gladder gemaakt.
- Uitstekend patiënt comfort.
Daarnaast gebruiken wij een airflow gevuld met natriumbicarbonaat en/ of erythritol poeder. Deze verstoort de biofilm en zorgt voor verwijdering van plak, aanslag en verkleuringen.
Veel mensen ervan dit als een prettige en pijnloze behandeling.
Met speciaal handinstrumentarium verwijderen we de tandsteen en plak met uiterste precisie.
Om het tandoppervlak goed glad te maken en ervoor te zorgen dat bacteriën zo min mogelijk kunnen achterblijven wordt er gepolijst met een polijst pasta.
Tips om ontstoken tandvlees te voorkomen
Je kunt zelf een aantal dingen doen om ontstoken tandvlees te voorkomen.
- Zorg voor een schone mond: poets je tanden regelmatig en gebruik een hulpmiddel, zoals een rager of stoker.
- Drink voldoende water.
- Stop met roken.
- Probeer stress te verminderen.
- Houd je weerstand op peil: eet gezond en neem je rust.
- Laat je gebit regelmatig controleren door een tandarts en mondhygiënist.
Kosten van een gebitsreiniging
De kosten van een gebitsreiniging zijn meestal tussen de 77,10 euro en 115,65. Wij zijn ongeveer 30 minuten tot 45 minuten bezig met het geven van informatie over de conditie van je gebit, welke verbeter punten je kunt toepassen en het verwijderen van tandsteen, aanslag, tandplak en biofilm. Wanneer je een tandarts verzekering hebt worden kosten hiervan vergoed tot je maximaal verzekerd bedrag.
Om meer te weten te komen over de gebitsreiniging of het maken van een afspraak bel je ons op 070-2135700 of vul ons contactformulier in.