Waarom naar de mondhygiënist naast het tandarts bezoek?

De tandarts kijkt naar de algemene conditie van je tanden, kiezen en tandvlees. Als er iets mis is met het tandvlees dan behandelt de tandarts dat vaak niet meer zelf, hun rol is meer verschoven naar het delegeren van taken. Daarbij komt dat de expertise van mondhygiënisten uitgebreider is geworden. Bij BRUSH! nemen we echt de tijd voor je en tonen begrip, want wij begrijpen dat het niet je favoriete bezigheid is.

Overweeg ook eens om voor je kind een afspraak bij ons te maken: uit onderzoek is namelijk gebleken dat de tandartskosten voor kinderen veel lager uitvallen wanneer zij op jonge leeftijd ook naar de mondhygiënist gaan. De mondhygiënist zorgt door een uitgebreide instructie dat je kind op een goede manier leert poetsen. Door jong aangeleerde bepaalde poetsmethodes en aandachtspunten te geven worden een hoop problemen in de toekomst voorkomen.
Heb je een slechte adem, snel gaatjes, tandvleesproblemen of wil je juist tandvleesproblemen voorkomen, dan zit je bij BRUSH! aan het goede adres.

 

Vergoedt mijn zorgverzekering de behandeling bij de mondhygiëniste?

Wanneer je een tandartsverzekering hebt wordt de behandeling meestal geheel of gedeeltelijk vergoed. Houdt wel in acht dat hier vaak een maximumvergoeding per jaar aan hangt; dat hangt af van de voorwaarden van je persoonlijke verzekeringspakket. Neem om misverstanden te voorkomen van te voren contact op met je zorgverzekeraar en vraag naar de vergoeding voor een mondhygiëniste. Bij BRUSH hebben we ervoor gekozen om je factuur via infomedics te laten verlopen. Je betaald daarmee achteraf, wel zo prettig. En als je een tandartsverzekering hebt sturen we je factuur gelijk voor je door. Vind je dat niks? Dan kun je ook altijd nog met pin betaling je factuur voldoen.

 

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?

Nee hoor! Helemaal niet nodig. Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te maken bij BRUSH! Ook voor de vergoeding van je zorgverzekeraar is dit niet nodig.

 

Wat doet een mondhygiënist eigenlijk?

De mondhygiënist is in Nederland een HBO opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. De taken die een mondhygiënist uitvoert zijn voornamelijk gericht op de preventie; het voorkomen van tandvleesproblemen (en het daarmee behouden van tanden en kiezen), cariës (gaatjes) en erosie (dunner worden van glazuur door zure producten). Het behandelen van parodontitis (aandoening van het tandvlees en de steunweefsels rondom een tand of kies) is een groot deel van de werkzaamheden binnen BRUSH! Daarnaast mag een daarvoor opgeleide mondhygiënist boren en vullen van primaire cariës (kleine gaatjes) en verdoving geven.

 

Wat gebeurt er op een eerste afspraak?

Je krijgt van ons via de email een gezondheidsvragenlijst opgestuurd, deze vragen we je in te vullen. Na het controleren van je gegevens en het doornemen van enkele korte vragen gaan we inventariseren wat de situatie in je mond is. Na de inventarisatie worden de bevindingen met je besproken en zullen we verdere behandeling starten indien je dit wenst. De kosten worden altijd vooraf met je besproken net als het aantal keer dat je misschien moet terugkomen.

 

Doet de behandeling pijn?

Deze vraag krijgen we eigenlijk best vaak. Het is lastig om daar een goed antwoord op te geven omdat ieder mens zo ontzettend verschillend is, maar je kunt ervan uitgaan dat wij ons uiterste best doen om je geen pijn te laten ervaren. Dit doen we door je zo veel mogelijk op je gemak te stellen,  je pijnpunt te ontwijken en soms door je af te leiden. Wij zijn uitstekend geschoold, hebben een goed inlevingsvermogen en veel ervaring en als je het wilt dan kunnen we je ook altijd nog verdoven.