In bepaalde situaties kunnen parodontale behandelingen zoals diepe reiniging van het worteloppervlak alleen niet voldoende zijn.

Deze patiënten kunnen verdere behandeling vereisen in de vorm van chirurgische parodontale therapie.
Moderne chirurgische behandelingen zijn over het algemeen minimaal invasieve. Er zijn verschillende chirurgische technieken voor beheersing en indicatie van ernstige parodontitis.
We beschrijven hieronder 2 technieken.

De flap operatie
Wanneer de worteloppervlakken van tanden en kiezen niet goed bereikbaar zijn voor het reinigen, dan kan terugklappen van het tandvlees een uitkomst zijn. Tijdens deze procedure worden de oppervlakken gereinigd onder anesthesie en onder direct zicht. Na afloop wordt het tandvlees zo teruggeplaatst dat er geen pockets meer aanwezig zijn en u de ruimte goed zelf kan reinigen. Ondanks dat dit vaak zorgt voor terugtrekking van het tandvlees, kan het de levensduur van het element wel worden verlengd door een goed reinigbare en controleerbare situatie.

Regeneratieve flap chirurgie
Regeneratieve chirurgie is gericht op het herstel van verloren weefsel. Deze technieken werken vooral bij specifieke bosdefecten en vereist dus specifieke indicatie. In voorkomende gevallen kan gewerkt worden met materialen die het lichaam stimuleren tot de aanmaak van bot, parodontaal ligament en cement. Na afloop wordt het tandvlees zo teruggeplaatst dat er geen pockets meer aanwezig zijn en u de ruimte goed zelf kan reinigen.

 

Om meer te weten te komen over de chirurgische therapie, bel ons op 070-2135700 om met ons vriendelijke team te spreken of vul ons contactformulier in.