Waarom naar de mondhygiënist naast het tandarts bezoek?

De tandarts kijkt naar de algemene conditie van uw tanden, kiezen en tandvlees. Als er iets mis is met het tandvlees dan behandelt de tandarts dat vaak niet meer zelf, hun rol is meer verschoven naar het delegeren van taken. Daarbij komt dat de expertise van mondhygiënisten uitgebreider is geworden. Uit onderzoek is gebleken dat de tandartskosten voor kinderen veel lager uitvallen wanneer zij op jonge leeftijd ook naar de mondhygiënist gaan. De mondhygiënist zorgt door een uitgebreide instructie dat u kind op een goede manier leert poetsen. Door jong aangeleerde bepaalde poetsmethodes en aandachtspunten te geven worden een hoop problemen in de toekomst voorkomen.
Heeft u een slechte adem, snel gaatjes, tandvleesproblemen of wilt u juist tandvleesproblemen voorkomen, dan zit u bij BRUSH! aan het goede adres.

 

Vergoedt mijn zorgverzekering de behandeling bij de mondhygiëniste?

Wanneer u een tandartsverzekering heeft wordt de behandeling meestal geheel of gedeeltelijk vergoed. Houdt u wel in acht dat hier vaak een maximumvergoeding per jaar aan hangt; dat hangt af van de voorwaarden van uw persoonlijke verzekeringspakket. Neemt u om misverstanden te voorkomen van te voren contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de vergoeding voor een mondhygiëniste.

 

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?

Nee. U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken bij BRUSH! Ook voor de vergoeding van uw zorgverzekeraar is dit niet nodig.

 

Wat doet een mondhygiënist eigenlijk?

De mondhygiënist is in Nederland een HBO opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. De taken die een mondhygiënist uitvoert zijn voornamelijk gericht op de preventie; het voorkomen van tandvleesproblemen (en het daarmee behouden van tanden en kiezen), cariës (gaatjes) en erosie (dunner worden van glazuur door zure producten). Het behandelen van parodontitis (aandoening van het tandvlees en de steunweefsels rondom een tand of kies) is een groot deel van de werkzaamheden binnen BRUSH! Daarnaast mag een daarvoor opgeleide mondhygiënist boren en vullen van primaire cariës (kleine gaatjes) en verdoving geven.

 

Wat gebeurt er op een eerste afspraak?

Na het opnemen van uw gegevens en het doornemen van enkele gezondheidsvragen gaan we eerst inventariseren wat de situatie in uw mond is. Na de inventarisatie worden de bevindingen met u besproken en zullen we verdere behandeling starten indien u dit wenst. De kosten worden altijd vooraf met u besproken net als het aantal keer dat u misschien moet terugkomen.